Uw persoonlijk nabestaanden plan: uw nalatenschap goed geregeld

In een persoonlijk nabestaanden plan staat alles wat uw nabestaanden moeten regelen als u er niet meer bent. U kunt dan denken aan uw wensen over de begrafenis of crematie, uw erfenis, maar vooral ook alle andere zaken die daarna nog geregeld moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn uw bankzaken, huis & hypotheek, nabestaandenpensioen, verzekeringen, abonnementen en lidmaatschappen, maar ook uw social media (Facebook, Twitter etc.) en een goed onderkomen voor uw huisdieren.

 

In het Persoonlijk nabestaanden plan staat al deze informatie netjes geordend bij elkaar, zodat u zeker weet dat u niets vergeet en dat alles makkelijk terug te vinden is op het moment dat het nodig is. In het Persoonlijk nabestaanden staat ook beschreven waar belangrijke documenten waarover gesproken wordt in het plan terug te vinden zijn.

 

Ik maak dit overzicht voor u op basis van alles wat er in uw administratie te vinden is. Als er onderwerpen zijn waarover ik niets kan terugvinden, overleggen we daar samen over. Hoe lang ik daarmee bezig ben, is vooral afhankelijk van uw persoonlijke situatie en hoe overzichtelijk uw administratie is. Gemiddeld ben ik ongeveer 6 uur met een persoonlijk nabestaanden plan bezig. Overigens is het maken van een persoonlijk nabestaanden plan ook een mooi moment om uw administratie weer netjes op orde te brengen en te controleren of er zaken zijn die u op een betere of goedkopere manier kunt regelen. Ook dit kan ik voor u verzorgen, kijk hiervoor bij “Wat regel ik nog meer”. 

 

Ik vertel u graag meer over het persoonlijk nabestaanden plan in een persoonlijk gesprek. Dit kennismakingsgesprek is gratis en verplicht u tot niets. Voor het maken van een afspraak kunt contact met mij opnemen. 

 

Voor wie is een persoonlijk nabestaanden plan?

Een persoonlijk nabestaandenplan is een nuttige document als u het belangrijk vindt dat uw nabestaanden weten wat zij moeten regelen na uw overlijden en dat alles geregeld wordt zoals u dat wilt. Het is een naslagwerk voor uw partner, kinderen of andere personen die uw nalatenschap moeten gaan regelen.

 

Ook als u alleenstaand bent is een persoonlijk nabestaanden plan een goed idee. Juist dan kan het prettig zijn als uw nabestaanden niet alles zelf hoeven uit te zoeken.

 

Wie doet de afhandeling van de nalatenschap?

In uw testament kunt u een executeur testamentair benoemen. Deze persoon is dan verantwoordelijk voor de complete afhandeling van de nalatenschap. Als u niemand benoemt, zijn uw erfgenamen hier gezamenlijk verantwoordelijk voor.

 

Uw nabestaanden kunnen uiteraard een beroep op mij doen om ze te helpen met de afhandeling, of de afhandeling van de nalatenschap compleet aan mij overlaten. U kunt ook in uw testament mij benoemen tot executeur. Mocht u daar interesse in hebben, dan bespreek ik dat graag persoonlijk met u.